ua en ru

Захист Чечетова має намір домагатися його реабілітації

Захист і родичі колишнього заступника голови фракції Партії регіонів Михайла Чечетова виступають проти закриття кримінального провадження стосовно екс-нардепа у зв'язку з його смертю і будуть домагатися закриття справи за реабілітуючими обставинами. Про це РБК-Україна заявив адвокат сім'ї Чечетова Сергій Маляренко.

"Ні дружина, ні донька Чечетова, а також я, як їх представник, ні в якому разі не погодимося на закриття справи у зв'язку зі смертю. Ми будемо домагатися, щоб Михайла Васильовича реабілітували", - заявив Маляренко.

Адвокат зазначив, що ГПУ може закрити кримінальне провадження стосовно Чечетова у зв'язку з його смертю тільки за згодою родичів. Але в такому випадку, Чечетов не буде реабілітований.

Разом з тим, адвокат не виключив, що за результатами судового розгляду суд визнає Чечетова винним.

"У такому випадку ми підемо в апеляційний суд, Вищий спеціалізований суд. Якщо не буде прийнято справедливого рішення, дійдемо до Європейського суду з прав людини", - додав Маляренко.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого Чечетов покінчив життя самогубством. За фактом смерті екс-регіонала розпочато кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство".