ua en ru

Засідання Київради проводитимуть кожні два тижні, - ПР

Наступне засідання Київради після того, яке буде завтра, 2 жовтня 2013 р., планують провести 23 жовтня, а загалом - проводити їх кожні 2 тижні. Про це РБК-Україна повідомив голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко.

Наступне засідання Київради після того, яке буде завтра, 2 жовтня 2013 р., планують провести 23 жовтня, а загалом - проводити їх кожні 2 тижні. Про це РБК-Україна повідомив голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко.

"Зараз планується на 23 жовтня, тому що дуже багато питань накопичилося і будемо проводити сесії кожні два тижні. Для того, щоб на одну сесію виносити 600-700 питань. А розбивати їх міжсесійними засіданнями і таким чином вирішити проблему", - розповів Омельяненко.

За його словами вже розбиралося чимало договорів оренди, в яких треба змінити відсоткову ставку голосуванням Київради.

"На сьогоднішній день катастрофа у зв'язку з тим, що був порядок змінений підписання документів договорів оренди в тому числі. Бюджет сьогодні недоотримує значну частину коштів у зв'язку з тим, що ці договори не підписані, вони не голосуються і не підписуються. На сьогоднішній день більше 900 договорів оренди лежать і чекають своєї черги, щоб бути проголосованими для поновлення. У зв'язку з цим, ті суб'єкти, які орендували земельні ділянки, вони сьогодні сплачують лише 1%, а треба як мінімум збільш відсоткову ставку до 3% і зміниться безпосередньо грошова оцінка земельної ділянки", - розповів Омельяненко.

Наступне засідання Київради відбудеться 2 жовтня.

Останнє засідання сесії Київради, яке відбулося 19 серпня, стало одним з найкоротших в історії. За менш ніж 15 хвилин депутати від більшості розглянули і прийняли 4 постанови про розподіл коштів і три звернення до Верховної Ради.

Ту сесію стали називати "соціальною", тому що депутати, зокрема, приняли рішення про виділення коштів на муніципальні надбавки бюджетникам - вчителям, лікарям, соціальним працівникам. Також місто виділило гроші безробітним киянам, які брали участь у громадських роботах, знайшов кошти на виконання проектних робіт з будівництва метро на Теремки-2 і на Троєщину, на завершення будівництва станції метро "Теремки", роботи з реконструкції Поштової площі та ряду вулиць, на придбання снігоприбиральної техніки, ремонт магістральних каналізаційних колекторів та інше.

Депутати від "Батьківщини" пішли до суду, оскаржувати рішення "соціальної" сесії, експерти назвали її політичним непорозумінням, а профспілки мають намір відстоювати прийняті рішення.

Нагадаємо також, що законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю завершився в червні 2012 р., а депутатів Київської міськради - закінчився в червні 2013 р.

Однак більшість Київради вирішило, що повноваження депутатів не закінчаться, поки не будуть обрані нові депутати Київради і поки вони не приймуть присягу.

Раніше Конституційний суд України (КСУ) вирішив, що необхідно провести вибори мера Києва і депутатів Київради у жовтні 2015 Таким чином, нинішня Київрада може засідати 7 років.