ua en ru

Засідання РНБО за участю генсека НАТО: фото

Засідання РНБО за участю генсека НАТО: фото Засідання РНБО за участю генсека НАТО

У Києві 22 вересня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, за участю генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Йенса Столтенберга. Фотографії засідання опубліковані прес-службою Президента України.

У ході засідання глава МЗС України Павло Клімкін та Столтенберг підписали договір про статус представництва НАТО в Україні, тобто

Крім цього секретар РНБО Олександр Турчинов підписав з генсеком НАТО договір про Дорожній карті в сфері стратегічних комунікацій між РНБО і міжнародним секретаріатом альянсу.

Крім того, була підписана спільна декларація про посилення військової співпраці з НАТО.

Також Столтенберг заявив про отримання підтвердження перебування російських військ на сході України. Правда, за його словами, в НАТО і раніше мали подібними доказами.

"На засіданні РНБО почув інформацію, яка доводить, що Росія продовжує підтримувати сепаратистів, і військові РФ присутні на сході України... вони продовжують підтримувати сепаратистів і командним управлінням, і підготовкою, та обладнанням", - підкреслив генсек. У своїй промові на засіданні він закликав Росію вивести свої війська з території України.

Нагадаємо, глава НАТО вперше перебуває з робочим візитом в Україні. Вчора, 21 вересня, він разом з Президентом Украиры Петром Порошенком відкрив міжнародні навчання рятувальників у Львівській області.