ua en ru

Засідання Нацради з реформ відбудеться у вересні, - заступник глави АПУ

Засідання Національної ради реформ відбудеться у вересні.

Засідання Національної ради реформ відбудеться у вересні. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз триває конкурс та відбір у склад Національної ради реформ, куди увійдуть представники громадських організацій та експертного середовища. Тільки протягом перших 5 хвилин ми отримали понад 30 заявок. На даний момент більше 100 заявок на членство в раді. Всі подають інформацію у електронному вигляді, тому ми отримуємо інформацію досить швидко. Згідно з указом Президента, я повинен буду надати чотири кандидатури на розгляд Президента. Вимоги до кандидатів оприлюднені", - заявив заступник глави АПУ.

Шимків також повідомив, що чотири кандидатури увійдуть до складу Нацради з реформ, а інші експерти увійдуть до складу додаткового органу, який буде мати "дорадчі функції при раді".

За інформацією заступника голови АПУ, Президент України Петро Порошенко розставив пріоритети роботи Нацради соеди яких: судова реформа, боротьба з корупцією, реформа системи охорони здоров'я та правоохоронних органів.