ua en ru

Зарплати митників зросли до 10 тисяч гривень, - Капінус

Зарплати митників зросли до 10 тисяч гривень, - Капінус Фото: Євген Капінус

Нововведення має запобігти корупційним діям співробітників митниці

Держсекретар Міністерства фінансів Євген Капінус заявив, що заробітна плата співробітників митниці зросла до 10 тис. гривень. Про це він повідомив сьогодні в ході круглого столу , передає кореспондент РБК-Україна.

"Запровадження норми про перенаправлення 10% від перевиконання планів по митних зборах на фінансування митниці дало можливість вже в сьогоднішніх реаліях митникам підняти заробітну плату в різних регіонах в залежності від перевиконання по-різному, але за фактом люди змогли отримати вже десь до 10 тис.", - заявив Капінус.

За його словами, таке нововведення має змусити співробітників митниці задумислитись про доцільність корупційних дій. Представник Мінфіну зазначив, що сьогодні має бути прийняте рішення про перерахування додаткового ресурсу на фінансування митниці за підсумками двох місяців.

Кабінет Міністрів раніше прийняв рішення про спрямування 10% від перевиконання митних платежів на функціонування митних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив концепцію реформування системи органів, що реалізують державну податкову і митну політику.