ua en ru

Зарплати на територіях ДНР і ЛНР отримують працівники сфери торгівлі і послуг, - КМІС

Заробітні плати на територіях самопроголошених ДНР і ЛНР сьогодні отримують працівники сфери торгівлі, перевезень, послуг, де відбувається оплата готівкою. Шахтарі та працівники великих промислових підприємств отримують оплату частково. Про це під час презентації гуманітарної карти і дослідження, яке проводилося на замовлення штабу Ріната Ахметова повідомила Дарина Пирогова, науковий співробітник Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Експерти відзначили, що жителі, які не отримують зарплати і соціальні виплати, живуть на раніше накопичені кошти і гроші, які їм надсилають родичі. Також повідомляється, що жителі територій самопроголошених ДНР і ЛНР виїжджають на території, підконтрольні українській владі для оформлення пенсій, зняття коштів у банкоматах.

Нагадаємо, 19 грудня в Києві була презентована оновлена Гуманітарна карта. Інформація наведена по 26 населених пунктах Донецької і Луганської областей і отримана в результаті дослідження, яке провів КМІС на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова і "Допоможемо ТБ" з 2 по 16 грудня 2014 року.

Дані отримані методом телефонного інтерв'ю з понад 2,1 тис. жителів регіонів.