ua en ru

Зарплата вчителів має зрости на третину в 2017, - Порошенко

Зарплата вчителів має зрости на третину в 2017, - Порошенко Фото: Петр Порошенко пообіцяв учителям відчутне підвищення зарплат

Фінансове забезпечення українського вчителя має зрости на 33%

Президент Петро Порошенко вважає, що за останні два роки вдалося подолати негативні тенденції в економіці України, що дає підстави у наступному році передбачити в державному бюджеті зростання на третину рівня заробітних плат учителів. Про це він сказав на зустрічі з переможцями всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2016" із нагоди Дня працівників освіти, повідомляє прес-служба глави держави.

"Дав завдання уряду, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна платня. Ми домовилися, що ми маємо вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя", - переконаний він.

Порошенко пообіцяв, що уряд виконаэ це завдання. Він зауважив, що це має стати додатковою фінансовою мотивацією, щоб найкращі фахівці залишалися в українській школі.

Зарплата вчителів має зрости на третину в 2017, - Порошенко

Фото: Порошенко на зустрічі з переможцями конкурсу "Учитель року - 2016"

За його словами, у 2016 році рівень заробітних плат учителів без категорії становить 3 239 гривень, а в 2017 році має підвищитись до 4 541 гривні. Своєю чергою рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись із 4 483 гривень у 2016 році до 6 400 гривень у 2017 році.

"Це є та динаміка, яку на сьогодні держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулось", - запевнив президент.

Крім того, глава держави наголосив на важливості покращення якості освіти, зокрема в сільській місцевості. Він відзначив неприпустимість ситуації, коли один учитель викладає декілька предметів.

"Маємо знайти гідну відповідь, щоб кожен учень сільської школи мав можливість отримувати якісну освіту", - наголосив Порошенко.

Він додав, що нині ведеться робота за участі Міністерства освіти, благодійних організацій для забезпечення шкіл ще 26 тисячами комп’ютерів.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки України пропонувало на третину підняти зарплатні вчителям.