ua en ru

МОН в 2017 пропонує на третину підняти зарплатні вчителям

МОН в 2017 пропонує на третину підняти зарплатні вчителям Фото: глава МОН Лілія Гриневич

Гриневич пропонує просунути педагогів на 2 розряди вгору по тарифній сітці

Міністерство освіти і науки України пропонує на третину підняти зарплатні вчителям. Про це на форумі видавців у Львові лей у Львові заявила глава МОН Лілія Гриневич, передає прес-служба відомства.

"На 2017 рік ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, коли вчитель вищої категорії оплачується по 12-му тарифного розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, - по 15-му. Цей розрив має бути подолано", - зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, просування вгору на 2 розряди тарифної сітки дасть можливість підвищити зарплату педагогічним працівникам на суми від 500 до 800 грн. Додатково буде проходити підвищення заробітної плати для всіх бюджетників з підвищенням мінімальної заробітної зарплати. Таким чином, з урахуванням всіх чинників, зарплата вчителям у наступному році підвищиться приблизно на третину.

"Моя позиція полягає в наступному: ми повинні піднімати заробітну плату вчителям, але треба змінювати і систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в законі "Про освіту". Ми повинні більше мотивувати кращих, тому що вони повинні стати агентами змін - тут мова йде про добровільну сертифікацію вчителів. Ми повинні ставити нові вимоги до методик викладання - тоді це буде процес, який позначиться на результативності та якості навчання дітей", - наголосила Гриневич.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав підвищення зарплат вчителям і медикам пріоритетом на 2017.