ua en ru

Зарплата голови Антикорупційного бюро складе близько 60 тис. грн, - віце-спікер

Зарплата голови Антикорупційного бюро складе близько 60 тис. грн.

Зарплата голови Антикорупційного бюро складе близько 60 тис. грн. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський.

"Чітко розписана навіть їх (членів Антикорупційного бюро) зарплата. Всі будуть знати, скільки вони отримують, починаючи від директора, високої зарплати - це 50 мінімальних окладів, це більше 60 тис. в місяць людина буде отримувати, і нижче, нижче, нижче. Кожен буде знати, хто скільки отримує", - зазначив Кошулинський.

"Найбільша новела, якого ще ніхто не мав ніякого закону, це перегляд всіх членів Антикорупційного бюро на детекторі брехні при надходженні і раз в рік, тобто перевірка психофізіологічного стану, як це називається науково. В нашому законодавстві ще не було, коли орган, який здійснює слідство, розшукову діяльність, витребовує величезну кількість документів, що всі члени проходять перевірку на детекторі брехні", - додав віце-спікер.

Нагадаємо, 7 жовтня народні депутати України підтримали в першому читанні законопроект Президента України Петра Порошенка № 5085 "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції". За відповідне рішення проголосували 278 депутатів при мінімально необхідних 226 депутатів.

Петро Порошенко сподівається, що Рада прийме в цілому зазначений законопроект 14 жовтня.