ua en ru

Заріцький: в 2016 році в Україні буде відремонтовано 1700 кілометрів автодоріг

Заріцький: в 2016 році в Україні буде відремонтовано 1700 кілометрів автодоріг Фото: в Мінінфраструктури розповіли про плани ремонту доріг в Україні

Активні роботи розпочнуться вже в кінці травня – на початку червня

Цього року планується провести поточний середній ремонт 1700 кілометрів автодоріг по всій Україні. Про це повідомив заступник директора департаменту-начальник відділу розвитку мережі автомобільних доріг і супутньої інфраструктури Міністерства інфраструктури Олексій Заріцький.

"В нас автомобільних доріг загального і місцевого значення - 170 тисяч кілометрів. Більш-менш в нормально стані знаходиться 3-4%. Все інше потребує негайного ремонту. В цьому році ми ремонтуємо 1700 кілометрів, якщо отримаємо фінансування 19 мільярдів гривень - це 1%, а маємо ремонтувати щорічно, щоб мережа відповідала нормам, не менше 15- 20 тисяч кілометрів", - сказав в ефірі "5 каналу" Заріцький.


За його словами, активні роботи розпочнуться вже в кінці травня - на початку червня.

"Це пов’язано з тим, що потрібно провести тендерні процедури, визначити підрядні організації. Ремонтувати будуть дороги або ділянки доріг по всій Україні", - додав Заріцький.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента заявили, що будівництво дороги Одеса-Рені розпочнеться наприкінці травня.