ua en ru

Заробітна плата працівників ПАТ "Миколаївгаз" вдвічі менша середньої по галузі

Заробітна плата працівників ПАТ "Миколаївгаз" вдвічі менша середньої по галузі Фото: газ (vl.104.ua)

У першому півріччі поточного року середня заробітна плата на підприємстві становила 4,8 тис. гривень

Оплата праці газовиків вдвічі менше середньої зарплати в нафтогазовій галузі. З цієї причини з початку року ПАТ "Миколаївгаз" покинули двісті фахівців. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Оплата праці в ПАТ "Миколаївгаз" стала головним питанням на конференції профспілкової організації підприємства. У першому півріччі поточного року середня заробітна плата на підприємстві становила 4,8 тис. гривень. А в нафтогазовій галузі - близько 10 тис. гривень.

"Ми втрачаємо фахівців. У 2016 році з компанії пішли понад триста чоловік, у цьому році - вже близько двохсот, - розповідає голова об'єднаної профспілкової організації ПАТ "Миколаївгаз" Анна Севастьянова. - Ми надали НКРЭКУ обґрунтування для обліку гідних зарплат в тариф на розподіл природного газу. Відповідь одна - зараз несприятливі умови".

Вакантними залишаються посади висококваліфікованих фахівців, які можуть виконувати газонебезпечні роботи. Без них забезпечувати безаварійне функціонування газотранспортної системи Миколаївської області стає все складніше.

Зарплата працівників ПАТ "Миколаївгаз" навіть на 25% менше середньої по області, яка складає близько 6,4 тис. гривень.

Єдиним джерелом фінансування ПАТ "Миколаївгаз", у тому числі і витрат на оплату праці, є тариф на послуги з розподілу газу, який встановлюється НКРЭКУ. Нинішнього рівня тарифу недостатньо для підвищення зарплат працівникам.

Питання гідної оплати праці газовиків буде обговорюватися на черговому з'їзді профспілки працівників газових господарств України, яке відбудеться 19 жовтня в Києві.