ua en ru

Заробітна плата в ПАТ "Запоріжгаз" на 35% нижче, ніж в середньому по галузі в регіоні

Заробітна плата в ПАТ "Запоріжгаз" на 35% нижче, ніж в середньому по галузі в регіоні Фото: газопровід (з відкритих джерел)

За 9 місяців 2017 року компанії вже звільнилося 148 осіб

В поточному році середня заробітна плата в ПАТ "Запоріжгаз" становить 6 654 гривень, що на 35% нижче ніж в середньому по галузі Запорізької області. Низький рівень оплати праці призводить до відтоку з компанії висококваліфікованих робітників, що ставить під загрозу забезпечення безаварійного газопостачання. За 9 місяців 2017 року з ПАТ "Запоріжгаз" вже звільнилося 148 осіб. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В даний час в компанії відкритими залишаються понад 70 вакансій. Серед найбільш затребуваних професій - слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового обладнання, електромонтери, водії, контролери, метрологи. Складності у залученні цих працівників виникають із-за неможливості встановити в компанії заробітну плату на рівні середньої в енергетичній сфері регіону, яка сьогодні становить понад 10 тисяч гривень.

"Заробітна плата на нашому підприємстві значно менше, ніж по промисловості регіону. Але, щоб забезпечити роботу 10 тисяч км газопроводів, обладнання на них, доставку газу мешканцям області необхідні висококваліфіковані фахівці. Відсутність необхідних засобів і фахівців для ремонтів мереж призведе до колапсу газової галузі в регіоні", - зазначив головний інженер "Запоріжгазу" Віталій Нестеренко.

Компанія не може самостійно вплинути на рівень заробітної плати, адже єдиним джерелом фінансування витрат ПАТ "Запоріжгаз" тариф на розподіл газу, який затверджує державний регулятор – НКРЕКП. На сьогоднішній день він покриває тільки на 65% необхідні витрати підприємства для забезпечення безаварійної роботи газових мереж та виплату заробітної плати.