ua en ru

"Заробили" 6,3 млн гривень на зарплатах медиків. СБУ викрила корупцію у лікарні Києва

"Заробили" 6,3 млн гривень на зарплатах медиків. СБУ викрила корупцію у лікарні Києва Фото: СБУ викрила корупцію у лікарні Києва (Віталій Носач, РБК-Україна)

У центрі первинної медико-санітарної допомоги одного з районів столиці правоохоронці викрили масштабну корупційну схему. В лікарні посадовці привласнили заробітні плати працівників на загальну суму понад 6 млн гривень.

Відомо, що схему організували головний лікар, три його заступники і головний бухгалтер медичної установи.

За даними слідства, посадовці налагодили механізм привласнення грошей через фіктивне працевлаштування до медзакладу. Для реалізації схеми вони залучили своїх знайомих, яких нібито оформлювали на роботу і нараховували їм заробітну плату.

Проте, фактично, ці "працівники" не з’являлися на робочих місцях, а їх "зарплату" привласнювали організатори схеми.

Як повідомили правоохоронці, зловмисники використовували схему протягом 7 років.

Вказано, що під час обшуків у службових приміщеннях лікарні, а також однієї зі столичних райдержадміністрацій, було виявлено документи із доказами протиправної діяльності.

Наразі триває розслідування у межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою) ККУ.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам незаконної схеми.