ua en ru

Для запуску Слов'янської ТЕС необхідно 30 тис. тонн вугілля

Для запуску Слов'янської ТЕС необхідно 30 тис. тонн вугілля Фото: Слов'янська ТЕС

На складах палива станції знаходиться всього лише 159 тонн вугілля

Для пуску Слов'янської теплової електростанції (ТЕС) і забезпечення безперебійної роботи станції необхідно сформувати і підтримувати мінімальний запас в 30 тисяч тонн вугілля при щоденній поставці в 5 тисяч тонн палива. Про це повідомляє прес-служба компанії "Донбасенерго".

"Слов'янська ТЕС станом на 21 липня 2015 р. все ще перебуває в резерві через відсутність палива. На даний момент на складах палива станції знаходиться всього лише 159 тонн вугілля, в той час, як для роботи одного корпусу блоку № 7 необхідно близько 4 тис. тонн вугілля на добу, а для виробництва електроенергії в двухкорпусном режимі - 7 тис. на добу", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в даний час компанія має підписані договори з вугледобувними підприємствами Луганської обл., які внесені в додаток №9 "Тимчасового порядку контролю за переміщенням транспортних засобів та вантажів через лінію дотику", що дозволяє проводити законне відвантаження і транспортування вугілля. Але, безпечне і своєчасне пересування залізничного вантажного транспорту затруднено через те, що внаслідок пошкоджених залізничних колій доставка здійснюється об'їзними маршрутами, збільшуючи тим самим час і витрати. Ще однією причиною є гостра нестача локомотивів і порожніх вагонів в регіоні, що значно знижує обсяги перевезень.

"Всього на даний момент у напрямку до Слов'янської ТЕС в дорозі знаходиться 90 вагонів з вугіллям (6,2 тис. тонн). Крім того, на станції Красний Лиман з середини червня заблокованими залишаються 260 вагонів, що складає трохи більше 18 тисяч тонн вугілля", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергоблок Слов'янської ТЕС зупинений через відсутність вугілля.