ua en ru

Запуск e-декларування в нинішньому вигляді дозволяє приховувати доходи, - віце-прем'єр

Запуск e-декларування в нинішньому вигляді дозволяє приховувати доходи, - віце-прем'єр Фото: Климпуш-Цинцадзе прокоментувала запуск-декларування

На думку Климпуш-Цинцадзе, за фактом запуску необхідно провести службові перевірки

Запуск електронного декларування в нинішньому вигляді дозволяє приховувати доходи. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Запуск системи електронного декларування за рішенням НАЗК без відповідного сертифікування Держспецзв`язком за своєю природою по суті є дозволом на безкарне приховування доходів… державні службовці зобов’язані подавати декларацію лише один раз, і повторно ніхто не в праві змусити їх це зробити… подавши недостовірну інформацію для декларування до отримання сертифікату (у режимі дослідної експлуатації), особа не буде притягнута до кримінальної відповідальності, оскільки така декларація не може бути належним доказом у суді", - пояснила віце-прем'єр.

Вона наголосила, що запуск без відповідного сертифікату системи електронного декларування стане перешкодою в застосовуванні норми законодавства щодо притягнення до відповідальності за неправдиву інформацію.


На думку Климпуш-Цинцадзе, за фактом необхідно провести службові перевірки.

"Звісно, винні в цій ганебній ситуації мають бути покарані. Повинні бути проведені об`єктивні службові перевірки. Усі мусимо зробити з цього висновки. Однак найголовніше зараз – об`єднати зусилля і якнайшвидше зробити все необхідне для запуску сертифікованої системи е-декларування", - написала віце-прем'єр.

Запуск системи електронного декларування за рішенням НАЗК без відповідного сертифікування Держспецзв`язком за своєю прир...

Опубліковано Ivanna Klympush-Tsintsadze 15 серпня 2016 р.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював перевірку запуску електронного декларування.