ua en ru

Гройсман ініціював перевірку запуску електронного декларування

Гройсман ініціював перевірку запуску електронного декларування Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Усі рішення для повноцінного запуску системи електронного декларування мають бути прийняті у найкоротші терміни

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював перевірку запуску електронного декларування. Про це Гройсман заявив у своєму коментарі щодо запуску системи е-декларування, повідомляє "Урядовий портал".

Зокрема, Гройсман наголосив, що усі рішення для повноцінного запуску системи електронного декларування мають бути прийняті у найкоротші терміни.


"Отже, система електронного декларування сьогодні запрацювала, хоча, на жаль, поки що без сертифікату ДССЗЗІ. Як стверджує НАЗК, програмне забезпечення має достатні програмні модулі для подання, зберігання та оприлюднення декларацій, як цього і вимагає законодавство, і може розпочинати працювати", - зазначив він.

Крім того, він додав, що Національне агентство України з питань державної служби зараз проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що система електронного декларування не запрацювала своєчасно.

"Щодо того, що забракло, щоб запустити систему в повноцінному вигляді. По-перше, усі необхідні рішення, щоб виправити цю ситуацію, мають бути прийняті і реалізовані в найкоротші терміни. І, по-друге, відповідно до мого доручення, Національне агентство України з питань державної служби зараз проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що система електронного декларування не запрацювала своєчасно. За її результатами будемо робити висновки. І все одно система електронного декларування в Україні буде!", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) офіційно запустило комплексну систему захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб опівночі 15 серпня.