ua en ru

Запуск руху автотранспорту по естакаді на Московській пл. у Києві та випробування станції метро "Деміївська" відбудеться до 6 листопада 2010 р

Запуск руху автотранспорту по естакаді на Московській площі (Київ) та випробування новозбудовані станції метрополітену "Деміївська" пробним пуском потягу відбудеться до 6 листопада 2010 р. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.
"Сьогодні ми переконалися, що ступінь готовності транспортної розв'язки на Московській площі дуже високий, і вже наступного тижня ми зможемо відкрити для автотранспорту рух по естакаді", - поінформував О.Попов.
Він додав, що відкриття всієї транспортної розв'язки відбудеться в середині грудня: "Разом з тим, хочу зазначити, що будівництво нових станцій метрополітену у напрямку житлового масиву "Теремки" майже завершено, ми готові здійснити пробний пуск потягу. До Дня визволення Києва, як і планувалося, ми презентуємо киянам ці два вкрай важливі транспортні об'єкти".
Як повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, сьогодні столичний метрополітен отримав 50 нових вагонів українсько-російського виробництва для забезпечення необхідної кількості рухомого складу відповідно до пасажиропотоку на Куренівсько-Червоноармійській лінії: "Оскільки лінія подовжується на 4 км, ми підрахували, що необхідно закупити 50 нових вагонів. Сьогодні вони вже є і готові до експлуатації. Додаткова кількість потягів дозволить залишити інтервал руху рухомого складу на Куренівсько-Червоноармійській лінії незмінним - 58 пар потягів на годину".