ua en ru

Для заборони російських сайтів в Україні необхідні зміни законодавства, - адвокат

Для заборони російських сайтів в Україні необхідні зміни законодавства, - адвокат Фото: для введення рішення РНБО необхідно змінити закони

Відкритим залишається питання про відповідальність звичайних користувачів інтернету

Для виконання рішення РНБО про заборону російських сайтів необхідно внести зміни в законодавчу базу. Про це РБК-Україна заявила адвокат ЮФ "Ілляшев та Партнери" Марія Коваль в середу, 17 травня 2017 року.

"Зараз необхідно в терміновому порядку вносити відповідні зміни щодо відповідальності провайдерів для реального виконання Рішення РНБО. При цьому відповідно процес блокування зазначених у переліку ресурсів займе певний час", - сказала Коваль.

За її словами, ніяких змін в нормативні акти на сьогоднішній день не було внесено щодо відповідальності провайдерів за невиконання вимог блокування доступу до певних ресурсів.

"Відкритим залишається питання з відповідальністю звичайних користувачів мережі інтернет, які зможуть використовувати ресурси VPN для обходу блокування доступу до певних сайтів. На сьогоднішній день санкцій до таких користувачів не передбачені", - підкреслила юрист.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Інтернет асоціація України попросила у президента, прем'єра, Служби безпеки та Державної служби спеціального зв'язку та захисту роз'яснень з приводу застосування методів введених проти низки інтернет-порталів санкцій.