ua en ru

Через заборону російських сайтів близько 250 тисяч українців можуть залишитися без роботи

Через заборону російських сайтів близько 250 тисяч українців можуть залишитися без роботи Фото: близько 250 тисяч українців можуть залишитися без роботи

Заборона російських сайтів може викликати відтік українських інтелектуальних кадрів за кордон

Через заборону російських сайтів близько 250 тисяч українців можуть залишитися без роботи. Про це розповів член Інтернет асоціації України і союзу промисловців та підприємців Іван Пєтухов, повідомляє "24 канал".

За словами Пєтухова, станом на 16 січня 2016 року в Україні 247 тисяч людей або працюють, або долучені до російських ресурсів, які можуть залишитися без роботи через заборону російських сайтів.

Пєтухов також додав, що відповідне рішення може викликати відтік українських інтелектуальних кадрів за кордон.

"Будь-яка дія навіть з патріотичних намірів повинна робитись з точки зору "не нашкодити власній державі", - повідомив Пєтухов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що блокування російських сайтів в Україні може призвести до зростання тарифів на Інтернет, також це може призвезти до зменшення швидкості мережі. На сьогодні в Україні діють близько 6 тисяч інтернет-провайдерів та операторів, яким, для блокування сайтів, необхідно буде встановити спеціальне обладнання.