ua en ru

Заборона Вконтакті і Однокласників є атакою на свободу слова, - "Репортери без кордонів"

Заборона Вконтакті і Однокласників є атакою на свободу слова, - "Репортери без кордонів" Фото: "Репортери без кордонів"

У "Репортерах без кордонів" заявили, що більш доречно було б підвищити бюджет українського іномовлення

Заборона російських соціальних мереж "Вконтакті" і "Однокласники" в Україні є атакою на свободу слова і інформації. Про це заявив Крістіан Мір, керівник німецького відділення міжнародної організації "Репортери без кордонів", передає Deutsche Welle.

"З точки зору "Репортерів без кордонів" це - неприйнятно атака на свободу слова та свободу інформації. Соціальні мережі також важливі для свободи преси. Адже мова йде про найбільших соціальних мережах російськомовного середовища. Вони важливі для свободи слова і інформації, адже люди можуть спілкуватися і обмінюватися думками в цих соцмережах. Тому ми засуджуємо цю заборону як наступ на свободу слова та інформації", - сказав Мір.

Крім того, Мір заявив, що більш доречно з української сторони було б збільшити бюджет українського іномовлення.

"Україна могла бути протиставити цьому якісну журналістику. Наприклад, підвищити бюджет українського іномовлення. І показати, на що здатні незалежні журналісти, особливо на тлі того, що творять російські ЗМІ, де панує однобока, контрольована державою, вихолощена журналістика. Це був би прекрасний сигнал - підтримати незалежних журналістів в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що указ про заборону російських інтернет-ресурсів вже вступив в силу.