ua en ru

Заборона Вконтакті і Однокласників може обмежити доступ українців до інформації, - Freedom House

Заборона Вконтакті і Однокласників може обмежити доступ українців до інформації, - Freedom House Фото: заборона Вконтакті і Однокласників може обмежити доступ українців до інформації

У Freedom House стурбовані забороною Вконтакті і Однокласників

Указ президента України Петра Порошенка про заборону російських соціальних мереж, зокрема Вконтакті і Однокласники, може обмежити доступ українців до інформації та вільного висловлювання думок і переконань. Про це заявили у правозахисній організації Freedom House, передає "Громадське".

"Нас турбує таке рішення, в Україні блокують доступ до медійних ресурсів, сайтів та ЗМІ. Це може призвести до обмеження доступу до інформації, обговорення політичних та соціально важливих питань громадян в плюралістичної медійній сфері. В часи, коли українська влада каже одне, а громадяни, як правило, говорять інше - повинен бути вільний доступ до всіх думок і позицій. Щоб всі могли робити власні висновки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше директор з корпоративних комунікацій ПАТ "Укртелеком" Михайло Шуранов повідомив, що вже почалися роботи з блокування заборонених сайтів, зокрема Вконтакті і Однокласники.