ua en ru

Заборона ОАС Києва на збори громадян для підготовки референдуму про вступ до МС є, як мінімум, дивною , - експерт

Заборона Окружного адміністративного суду Києва на збори громадян для підготовки референдуму про вступ до МС є, як мінімум, дивною. Таку думку висловив голова Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Нажаль, але в Україні суди є елементом політичної боротьби. У тому числі, в таких нецивілізованих і не європейських формах. Не випадково ЄС критикує Україну за, так зване, виборче правосуддя. І це найпомітніша деформація в роботі вітчизняної судової системи", - сказав він.

Крім того, експерт зазначив, що також виникає питання, як міг суд за 5 хвилин ухвалити таке важливе, резонансне рішення щодо заборони на збори громадян для підготовки референдуму про вступ до МС.

"Все пройшло дуже тихо і непомітно, ніхто нічого не чув і не знав. Не було ніякої публічності. І ось це дуже дивно", - підкреслив він.

Також Фесенко вважає, що Європейська партія на чолі з Миколою Катеринчуком піариться на темі Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до МС, запропонованою КПУ.

Нагадаємо, 2 вересня прес-служба Європейської партії України розповсюдила інформацію про те , що Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив КПУ проводити збори громадян з метою ініціації проведення всеукраїнського референдуму щодо приєднання України до Митного союзу. Другим рішенням Окружний суд відкрив провадження у згаданій справі, призначивши попереднє судове засідання на 13 вересня 2013 р.