ua en ru

Заборона діяльності КПУ є боротьбою з інакомисленням, - Симоненко

Спроби влади заборонити діяльність української компартії є елементом боротьби з інакомисленням. Про це у вівторок, 8 липня, заявив лідер комуністів Петро Симоненко.

"Очевидно, що завершальний етап боротьби з інакомисленням розпочато. Зараз ми бачимо жалюгідні потуги чинної влади дискредитувати КПУ. У заявах глави Мін'юсту немає нічого, що б мало щось спільне з діяльністю КПУ. Про яку антиконституційну діяльність йде мова? Наша партія виступає лише за конституційні, політичні методи боротьби", - сказав Симоненко.

За його словами, Компартія ніколи не говорила про підтримку сепаратизму. "Ми виступаємо за єдину Україну і засуджуємо будь-які прояви сепаратизму", - сказав Симоненко.

Лідер комуністів також відкинув звинувачення в підтримці анексії Криму. "Ми ніколи такого не заявляли. Ми говоримо, що представники нинішнього режиму винні в тому, що Україна втратила Крим", - зазначив Симоненко.

"Заборона КПУ, заснована на надуманих фактах, - це демонстрація того, як чиняться розправи. Поки йде війна, і українці вбивають українців, представники влади поспішають зачистити неугодних напередодні виборної кампанії. Ми вже залучили зарубіжних адвокатів, отримали підтримку від європейських "лівих", і у відповідності з усіма процедурами ми будемо боротися за те, щоб скасувати рішення про заборону нашої партії", - сказав лідер компартії.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції України звернулося до суду з позовом про заборону діяльності Комуністичної партії в Україні. За даними міністра юстиції Петра Петренка, КПУ вела антиконституційну діяльність, підтримувала повстанців на сході країни і закликала до зміни територіальної цілісності України.