ua en ru

У Запорізькій області повідомлено про підозру 2 суддям за неправосудні рішення

У Запорізькій області повідомлено про підозру 2 суддям за неправосудні рішення Фото: суддівський молоток (Pixabey)

Підозрюваним суддям загрожує покарання до 5 років позбавлення волі

Слідчі прокуратури Запорізької області повідомили про підозру у винесенні завідомо неправосудного рішення двом суддям. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зазначено, що впродовж 7 місяців 2017 року органами прокуратури Запорізької області здійснюється досудове розслідування у дев'яти кримінальних провадженнях щодо винесення суддями завідомо неправосудних рішень.

"У двох із них заступником Генерального прокурора визнано достатньою кількість зібраних доказів, та 18.08.2017 підписано повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 375 КК (винесення завідомо неправосудного рішення) двом суддям, які здійснюють правосуддя на території Запорізької області", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, 18 серпня слідчими обласної прокуратури вручено підозру судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у тому, що він свідомо та цілеспрямовано, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам правосуддя, упродовж 2017 року виніс три завідомо неправосудні рішення, якими зобов’язав прокуратуру області закрити кримінальні провадження стосовно підозрюваних осіб.

Крім того, аналогічне повідомлення про підозру вручено судді Енергодарського міського суду, який виніс завідомо неправосудне рішення, зобов’язавши органи прокуратури області закрити кримінальне провадження стосовно Енергодарського міського голови.

Як повідомляється, підозрюваним суддям загрожує покарання до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області правоохоронці затримали суддю на отриманні хабара у 5 тисяч доларів.