ua en ru

У Запорізькій області стався масовий мор риби

У Запорізькій області стався масовий мор риби Фото: мертва риба Молочний лиман (УСБУ)

Чиновник Запорізької ОДА завдав збитків державі на 93 млн гривень

У Запорізькій області чиновник Департаменту екології разом з підприємством підрядником завдали збитки державі на понад 93 мільйони гривень. Через службову недбалість в каналі Молочний лиман загинуло понад 60 тисяч одиниць риби. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті прокуратури Запорізької області.

Зокрема, повідомляється, що прокуратурою Запорізької області відкрито кримінальне провадження у відношенні посадових осіб ТОВ "Техморгидрострой Миколаїв", за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення робіт з днопоглиблення каналу "Молочний лиман - Азовське море ", а також бездіяльності посадових осіб Департаменту екології Запорізької ОДА, в результаті чого у вересні 2017 стався мор риби

Через жадобу наживи в Молочному лимані вимерли 60,6 тис одиниць пеленгаса і 1,3 тис одиниці кефаль-сингили. Загальний розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок протиправних дій винних осіб, склав більше 93,3 млн гривень.

Як уточнюють правоохоронці, миколаївське підприємство виграло тендер і отримала із запорізького бюджету 1,3 мільйона гривень - однак днопоглиблювальні роботи на сполучному каналі так і не виконало.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в 2017 році "Запорожгаз" виявив більше тисячі випадків крадіжки газу. Найчастіше мова йшла про втручання в роботу лічильника, для зменшення його показань і несанкціонованих виразках в газопроводи