ua en ru

У Запорізькій області екс-чиновника підозрюють у розкраданні 2 млн гривень

У Запорізькій області екс-чиновника підозрюють у розкраданні 2 млн гривень Фото: екс-чиновнкиа підозрюють у розкраданні 2 млн гривень

Колишній керівник держпідприємства зник у Криму

Колишній співробітник державного підприємства в Запорізькій області уклав контракт з неіснуючою фірмою на 2 млн гривень. Згодом чиновник залишив свій пост і втік від слідства в окупований Крим, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Оперативники Управління захисту економіки в Запорізькій області довели причетність екс-керівника підприємства в агропромисловій до розкрадання держкоштів, повідомили в поліції.

Протягом 2014-2015 років посадовець уклав договори з ліквідованим у 2012 році підприємством. У результаті більш 936 тонн зерна продали неіснуючій фірмі майже н 2 млн гривень.

"44-річному екс-керівнику слідчі Веселовського відділення поліції Мелітопольського відділу поліції повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України", - повідомили в поліції.

Слідчі встановлюють інших осіб, причетних до розкрадання. Вирішується питання про оголошення екс-чиновника, який переховується в Криму, в розшук.

Нагадаємо, раніше поліція встановила, що співробітники підрозділу КМДА привласнили понад 15 млн гривень.