ua en ru

У Запорізькій області аудитори виявили порушення на держзакупівлі на 673 млн гривень

У Запорізькій області аудитори виявили порушення на держзакупівлі на 673 млн гривень Фото: Госаудитслужба (РБК-Україна)

З початку 2017 року в Запорізькій області Держаудит 27 ризикованих закупівель

У першому півріччі 2017 року в Запорізькій області Державна аудиторська служба України виявила порушень у сфері державних закупівель на 673 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Госаудитслужбы.

"За результатами проведеної роботи державні аудитори попередили використання коштів з порушенням законодавства у сфері закупівель цілому майже на 673 200 000 грн. За результатами рекомендацій державних аудиторів був скасований 12 процедур закупівель на цю суму", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з початку 2017 року Держаудит проаналізував 27 ризикових закупівель на загальну суму майже 791,3 млн гривень.

Крім того, протягом зазначеного періоду проведено три перевірки державних закупівель, якими охоплено 20 процедур закупівель на суму понад 10,3 млн гривень. Під час цих перевірок виявлено неотклонения пропозицій учасників, які не відповідають умовам тендерної документації. Це призвело до безпідставного визначення переможців і укладення з ними договорів на суму понад 1 млн гривень.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що Державна аудиторська служба у першому півріччі 2017 року попередила в Черкаській області порушень на суму 531 млн гривень.