ua en ru

У Запорізькій області на 12 років засудили ватажка диверсантів, які підірвали залізничний міст

У Запорізькій області на 12 років засудили ватажка диверсантів, які підірвали залізничний міст Фото: СБУ

Матеріли стосовно інших учасників групи виділено в окреме кримінальне провадження

Оріхівський районний суд Запорізької області визнав винним ватажка диверсійної групи так званого батальйону "Восток", яка у червні 2014 року підірвала залізничний міст на перегоні ст. Оріхівська - ст. Мала Токмачка. Ватажок диверсійної групи отримав 12 років, повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ) у Facebook.

"Диверсантів затримали співробітники ‪СБУ‬ в липні 2014 року під час проведення спецоперації. Група з п'яти бойовиків прибула у Запорізьку область для здійснення нових терористичних актів на об'єктах інфраструктури регіону. Правоохоронці вилучили у терористів, зокрема, понад тридцять п'ять кілограмів пластиду, двадцять чотири тротилові шашки, гранатомети, міни, гранати та детонатори", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд визнав ватажка диверсантів винним у скоєнні злочинів, передбачених статтями 113, 15, 113, 258-3, 263, 263-1 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на дванадцять років.

Повідомляється, що матеріли стосовно інших учасників групи виділено в окреме кримінальне провадження. Триває досудове слідство.

Дванадцять років за підрив мосту на Запоріжжі отримав ватажок диверсійної групи Оріхівський районний суд Запорізької о...

Опубликовано Служба безпеки України 8 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ не дала завезти на окупований Донбас екскаватор за понад 5 млн гривень.