ua en ru

На Запорізькій АЕС енергоблок №2 підключено до енергосистеми після капремонту

На Запорізькій АЕС енергоблок №2 підключено до енергосистеми після капремонту Фото: Запорізька АЕС

Тривалість ремонту склала 115 діб

Енергоблок №2 Запорізької АЕС 3 червня 2015 о 14:12 підключено до енергосистеми після закінчення планового капітального ремонту. Про це повідомили у прес-службі Запорізької АЕС.

Тривалість ремонту склала 115 діб. Настільки тривалий термін ремонтних робіт був обумовлений реалізацією запланованих заходів, пов'язаних з продовженням терміну експлуатації енергоблоку.

Нагадаємо, що проектний термін експлуатації блоку №2 завершиться 19 лютого 2016 р.

Станом на 3 червня 2015 на Запорізькій АЕС в роботі знаходиться 5 енергоблоків. В даний момент сумарна потужність генераторів становить 3970 МВт.

У 2015 році Запорізька атомна електростанція вже виробила понад 15 млрд кВтг електроенергії. З моменту введення в експлуатацію вироблено більше 1 трлн. 005 млрд кВтг електроенергії.

Триває плановий середній ремонт енергоблоку №3. Ведуться роботи з реконструкції та модернізації. Відповідно до графіку планово-попереджувальних ремонтів на 2015 рік, подано заявку на виведення в середній ремонт енергоблоку №4 із 7 червня 2015 р. тривалістю 83 діб.

Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків немає.
Запорізька АЕС займає одне з провідних місць в електроенергетиці України. Щорічно станція генерує близько 40 млрд кВтг електроенергії, що складає приблизно п'яту частину загальнорічного виробництва електроенергії в державі. Більше 9 млн осіб в Україні живуть і працюють, користуючись електроенергією, виробленою на Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, 16 травня енергоблок №4 Запорізької атомної електростанції, раніше відключений від мережі, був знову підключений після усунення несправності.