ua en ru

Запорізький алюмінієвий комбінат недоплатив 800 млн гривень податків, - ДФС

Запорізький алюмінієвий комбінат недоплатив 800 млн гривень податків, - ДФС (Фото: ЗАлК недоплатив 800 млн гривень податків spfu.gov.ua)

Служба подала в суд позов про стягнення боргу

Державна фіскальна служба в результаті перевірки ПАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" встановила, що завод недоплатив близько 800 млн гривень податків. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, в ході перевірки, Офісом великих платників податків було встановлено, що підприємство протягом тривалого часу систематично використовувало схеми мінімізації податкових зобов'язань та ухилення від оподаткування.

зокрема, в останні роки виробничої активності (2009 - 2012 роки) комбінат постійно продавав свою продукцію за ціною нижче собівартості, що зумовило не тільки заниження об'єкта оподаткування податком на прибуток, але і виникнення необґрунтованих підстав для відшкодування з бюджету податку на додану вартість.

При цьому, повідомляє ДФС, підприємство не надало фактичних даних на підтвердження відповідності застосованої ціни на спірну металопродукцію об'єктивних ринкових факторів.

Нагадаємо, компанія Emergofin B. V. (інвестор), що є добросовісним набувачем 68,01% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату, куплених за згодою Фонду державного майна України у квітні 2006 року, заявляє про протиправність дій української влади, позбавили інвестора даної власності без будь-якої компенсації і намагаються повторно приватизувати названі акції.