ua en ru

Запорізька ОДА пропонує передати автопереїзд по спорудах Дніпровської ГЕС на баланс "Укргідроенерго"

Запорізька обласна влада пропонує передати автодорожній переїзд по спорудах Дніпровської ГЕС на баланс компанії "Укргідроенерго" НАК "Енергетична компанія України" ("ЕКУ") Міністерства палива та енергетики України. Про це заявив голова Запорізької обласної держадміністрації (ОДА) Борис Петров, повідомляє управління у справах преси та інформації ОДА.

"Ми вважаємо, що питання по автодорожньому переїзду має вирішуватись у комплексі з реконструкцією об'єктів гідровузла. Тому пропонуємо передати цей об'єкт з комунальної власності міста Запоріжжя на баланс "Укргідроенерго", - сказав Б.Петров.

За його словами, таким чином буде визначено єдиного господаря на об'єкті, що дозволить здійснювати комплексний нагляд за експлуатацією всіх споруд гідровузла.

"Ми просимо надати допомогу для продовження робіт з ліквідації аварійного стану автомобільного переїзду по греблі Дніпровської ГЕС. Для цього у 2010 р. необхідно 7,2 млн грн", - зазначив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що обстеження проїзної частини автодорожнього переїзду у 2009 році, що проводилось за участю проектного інституту ВАТ "УкрНДІпроектстальконструкція ім. В.М.Шимановського" (м. Київ), показало, що процеси руйнування як металевих, так і залізобетонних конструкцій йдуть по висхідній. Тоді відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України було виконано першочергові роботи з усунення аварійного стану.

Станом на 1 червня 2010 року освоєно 9,5 млн грн на проведення робіт з реконструкції автодорожнього переїзду по спорудах греблі. Для їх продовження також необхідна державна підтримка.