ua en ru

У "Запоріжгаз" заявили про дефіцит коштів для обслуговування газорозподілу

В "Запоріжгазі" заявили про дефіцит коштів для обслуговування газорозподілу через діючу систему субсидій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Запоріжгазу".

"Близько 60% виставлених рахунків за спожитий населенням газ в Запорізькій області погашається субсидіями. Фактично це оформляється міжбюджетними протокольними заліками, через що у "Запоріжгазу" немає "живих" грошей. В результаті компанія може бути не в змозі оплатити не тільки капітальні витрати (ремонти і розвиток газорозподільної мережі), але і свої зобов'язання перед працівниками та бюджетом", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника голови правління з фінансово-економічних питань ПАТ "Запоріжгаз" Володимира Глушка, частка нарахованих субсидій на сьогодні становить 59,8% від загальної суми витрат компанії.

"А щоб ліквідувати аварійну ситуацію, відремонтувати газопроводи, придбати лічильник і безкоштовно встановити його споживачеві потрібні "живі" гроші. Але субсидія цього не забезпечує плюс цими "паперовими зарахування" неможливо платити податки і обов'язкові платежі в бюджет ", - повідомив він.

Для компанії така ситуація загрожує втратою платоспроможності, так як грошова оплата послуг транспортування газу скорочується за рахунок приросту паперових заліків по субсидіях.

Також гострим питанням сьогодні є виплата заробітної плати працівникам ПАТ "Запоріжгаз".