ua en ru

"Запоріжгаз": в цьому році пройшли повірку понад 11 тисяч лічильників газу

"Запоріжгаз": в цьому році пройшли повірку понад 11 тисяч лічильників газу Газовий вентиль (УНІАН)

Фахівці АТ "Запоріжгаз" з початку року перевірили 11 642 побутових лічильників. За результатами повірки 5069 лічильників визнані непридатними до подальшої експлуатації. Відправлено на ремонт та відремонтовано ще 3341 приладів обліку.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з Законом України "Про метрологію та метрологічну діяльність" та Кодексом ГРС, всі побутові лічильники газу підлягають періодичній повірці і можуть використовуватися лише за умови її проходження. Повірка включає в себе демонтаж і монтаж лічильника, його транспортування, технічне обслуговування та ремонт.

"Не тільки "Запоріжгаз", але і клієнти повинні бути зацікавлені в повірці лічильників. Адже повірка здійснюється для того, щоб як споживач, так і оператор ГРС були впевнені, що обсяг спожитого газу і розрахунки за нього є достовірними, - зазначає головний метролог АТ "Запоріжгаз" Володимир Верещак. - На жаль, під час повірки ми фіксуємо і факти незаконного втручання у роботу лічильників. Тільки з початку року виявили 116 таких випадків. Попереджаємо, що у разі втручання правопорушники будуть змушені не тільки сплатити вартість повірки, але і відшкодувати вартість нового лічильника, а також усі завдані збитки".

Компанія звернулася до клієнтів з проханням не перешкоджати роботі співробітників компанії і надавати доступ до лічильника газу після пред'явлення ними відповідних службових посвідчень.

"Повірка здійснюється Державним підприємством ДП "Стандартметрологія" один раз на 8 років. На час, поки лічильник буде перебувати на повірці, "Запоріжгаз" у більшості випадків встановлює лічильники газу з обмінного фонду", - йдеться в повідомленні.