ua en ru

У Запоріжжі на залізничній станції стався витік хлористоводневої кислоти

У Запоріжжі на залізничній станції стався витік хлористоводневої кислоти Фото: рятувальники наклали бандаж та ліквідували підтікання

Загрози навколишньому середовищу, життю та здоров’ю людей немає

На станції Запоріжжя-Ліве 6 серпня о 08:00 із однієї з цистерн вантажного потягу сталося підтікання хлористоводневої кислоти. Нештатна ситуація виникла при проведенні маневрових робіт із комплектування поїзду, повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Прибувши до місця події, рятувальники з’ясували, що між цистерною та рамою протікає хлористоводнева кислота. Вже о 09:20 співробітники ДСНС наклали бандаж та ліквідували підтікання. Цистерну відбуксирували на запасну колію", - йдеться в повідомленні.


Зазначено, що о 10:00 фахівці хімічної лабораторії аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Запорізькій області нейтралізували кислоту, яка витекла з цистерни, розчином каустичної соди.

За даними відомства, компанія-відправник надала додаткову цистерну для переливання кислоти та вислала бригаду з обладнанням для перекачки.

"Загрози навколишньому середовищу, життю та здоров’ю людей немає. Від рятувальників залучалося 27 людей особового складу та 5 одиниць техніки", - відзвітували в ДСНС.

Нагадаємо, 21 березня 2016 року на складі хімічного заводу в Гамбурзі (Німеччина) стався витік хімікатів, у результаті чого місто накрило отруйною хмарою помаранчевого кольору.