ua en ru

У Запоріжжі затримали на хабарі 2 тис. доларів чиновника обласної адміністрації

У Запоріжжі затримали на хабарі 2 тис. доларів чиновника обласної адміністрації Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Чиновника затримали 18 серпня після отримання хабара

У Запоріжжі правоохоронці затримали керівника одного з відділів Департаменту соціального захисту населення на отримання неправомірної вигоди в сумі дві тисячі доларів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Повідомляється, що прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди посадовою особою обласної державної адміністрації.

Досудовим розслідування встановлено, що вищевказана особа вимагав у жителя міста Запоріжжя неправомірну вигоду у розмірі дві тис. доларів за позитивне рішення посадовими особами медико-соціальної експертної комісії питання з оформленням відповідного висновку комісії.

"Зазначений висновок є необхідним для подальшого оформлення документів для ввезення з-за кордону автомобіля в якості гуманітарної допомоги для потреб його батька, який є інвалідом", - йдеться в повідомленні.

Так, 18 серпня чиновника затримали після отримання зазначених грошових коштів.

Наразі правоохоронцями вирішується питання про застосування щодо нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області правоохоронці викрили при отриманні хабара фахівця експертної установи в Білгород-Дністровському, яка збиралася за 15 тис. грн неправомірної вигоди занизити оцінку майна.