ua en ru

У Запоріжжі затримали "чорних ріелторів"

У Запоріжжі затримали "чорних ріелторів" Фото: затримання зловмисника (прес-служба СБУ)

Двох організаторів протиправної схеми затримали у центрі міста

У Запоріжжі правоохоронці викрили організоване злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на незаконних оборудках з нерухомим майном громадян. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

До злочинної групи входило сім осіб, у тому числі приватний нотаріус, державні реєстратори комунальних установ та представники кримінальних кіл. Очолювали їх власниця одного із місцевих агентств нерухомості та раніше судимий мешканець обласного центру.

"Для переоформлення нерухомості на підставних осіб шахраї використовували підроблені паспорти та довіреності, дані з яких вносили у систему Державного реєстру речових прав на майно. Для "вирішення проблемних питань" зловмисники залучали представників різних держустанов та кримінальників, які надавали правову та силову підтримку угрупованню", - повідомляють у СБУ.

У Запоріжжі затримали "чорних ріелторів"У Запоріжжі затримали "чорних ріелторів"У Запоріжжі затримали "чорних ріелторів"

Фото: викриття "чорних ріелторів" (прес-служба СБУ)

Двох організаторів протиправної схеми затримали у центрі міста. У них вилучили підроблені печатки державних установ, ключі від квартир та фальшиві документи громадян України.

Нагадаємо, 11 квітня СБУ викрила механізм вимагання грошей з учасників анти-терористичної операції (АТО) нібито від імені керівників підрозділів СБУ.

Мешканець Тернополя представлявся бійцям АТО керівниками різних підрозділів Центрального апарату та обласних управлінь СБУ. За грошову винагороду зловмисник обіцяв сприяння у виділенні гарантованих державою соціальних пільг у вигляді, зокрема, земельних ділянок та квартир.