ua en ru

У Запоріжжі затримали бойовика "ДНР"

У Запоріжжі затримали бойовика "ДНР" Фото: місце затримання (ssu.gov.ua)

Перебуваючи на "посаді командира танкового розрахунку" він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали на Запоріжжі бойовика терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу СБУ.

У СБУ зазначають, що місцевий житель у березні 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи на "посаді командира танкового розрахунку" він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

"Згодом бойовик виїхав до РФ, де був завербований представниками російських спецслужб. У 2018 році зловмисник за завданням своїх "кураторів" прибув до Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, там він збирав інформацію про переміщення підрозділів Збройних Сил, розташування військових об’єктів, правоохоронних органів та адміністративних будівель. Співробітники СБУ задокументували факти протиправної діяльності зловмисника.

"Правоохоронці затримали бойовика за місцем його проживання в одному із селищ Запоріжжя. Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Луганській області затримали двох підозрюваних у співпраці з бойовиками.