ua en ru

У Запоріжжі СБУ викрила конвертцентр із обігом у 250 млн гривень

У Запоріжжі СБУ викрила конвертцентр із обігом у 250 млн гривень Фото: печатки фіктивних фірм "конверту"

Понад 100 приватних підприємств із різних регіонів України скористалися їхніми "послугами"

Діяльність конвертаційного центру з обігом у понад 250 мільйонів гривень припинили у Запоріжжі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Державною фіскальною службою. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що зловмисники організували діяльність низки фіктивних фірм, за реквізитами яких проводились безтоварні фінансово-господарські операції.

"Понад 100 приватних підприємств із різних регіонів України скористалися їхніми "послугами", перерахувавши безготівкові кошти для подальшої конвертації їх у готівку. Впродовж 2014-2016 років зловмисники "проконвертували" понад 250 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, в ході обшуків у житлових, офісних приміщеннях так званого "конвертаційного центру" та автомобілях ділків правоохоронці вилучили "чорну" бухгалтерію, понад 100 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій та понад 650 тисяч гривень готівки.

altalt
Фото: докази незаконної діяльності конвертцентру в Запоріжжі

Повідомляється, що на банківські рахунки, які використовувалися ділками, накладено арешт.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 205 КК (фіктивне підприємництво). Наразі тривають оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх осіб, причетних до фінансової оборудки.

Нагадаємо, днями регіональне відділення Генеральної прокуратури в Запорізькій області припинило діяльність конвертаційного центру, який завдав 25 млн гривень збитків державному бюджету.