ua en ru

У Запорізькій області стався землетрус

У Запорізькій області стався землетрус Фото: у Запоріжжі сьогодні було зафіксовано землетрус

Поштовхи землетрусу також були чутні в Бердянську, Дніпрі, Маріуполі та Волноваському районі

У Запорізькій області, а також у Маріуполі (Донецька область) сьогодні, 7 серпня 2016 року, було зафіксовано землетрус. Про це розповіла РБК-Україна одна з місцевих мешканок.

За словами місцевих жителів, землетрус в Запоріжжі тривав близько хвилини і відчувався на верхніх поверхах будинків.


"Я живу на 9-му поверсі. Відчула, що підлогу ходить ходором. Навіть квіти у горщиках почали ходити ходуном", - розповіла одна з місцевих мешканок.

У прес-службі ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області цю інформацію підтвердили.

"Після землетрусу, протягом двох хвилин на лінію 101 надійшло вісім телефонних дзвінків із запитанням: "що це було?", - розповіла РБК-Україна голова прес-центру Юлія Баришева.

За її словами, землетрус відчувався в Олександрівському та Дніпровському районах міста, а також в мікрорайоні "Піски".

Інформація про руйнування не надходила.

За інформацією РБК-Україна, крім обласного центру, поштовхи відчувалися також в Токмацькому та Пологівському районах Запорізької області і місті Бердянськ. У Маріуполі (Донецька область) в 10:40 були зафіксовані поштовхи силою 4 бали.

землетрус у Маріуполі

Фото: землетрус у Маріуполі

Як повідомляє сайт міста Маріуполя 0629, поштовхи землетрусу були чутні в Бердянську, Дніпрі, Запоріжжі, Волноваському районі.

"Як стало відомо, землетрус стався в Криму. Його амплітуда склала 4,6 балів. За інформацією сайту сейсмоактівності, землетрус торкнулося Молдови, Росії і України", - йдеться в повідомленні.

в Маріуполі стався землетрус

Фото: в Маріуполі стався землетрус

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на станції Запоріжжя-Ліве 6 серпня о 08:00 з однієї з цистерн вантажного потяга сталося підтікання хлористоводневої кислоти.