ua en ru

У Запоріжжі оголошено підозру організатору схеми подвійної оплати населенням комунальних послуг

У Запоріжжі оголошено підозру організатору схеми подвійної оплати населенням комунальних послуг Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Підготовлене клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру керівникові товариства з обмеженою відповідальністю та приватного акціонерного товариства, який "налагодив схему подвійної оплати послуг комунальних підприємства з боку населення". Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає прес-служба ГПУ.

Генпрокурор зазначив, що до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад.

Луценко уточнив, що підозрюваним за потурання невстановлених осіб з керівників комунальних підприємств міста Запоріжжя до сплати двічі вносилися однакові послуги, а саме: щодо роботи Єдиного процесингового центру, обслуговування програмного забезпечення, роботи з адміністрування розподілених баз даних та обслуговування системи безпеки програмного продукту, у результаті чого здійснювалася подвійна оплата фактично одних і тих самих робіт, чим завдано збитків територіальній громаді Запоріжжя (міському бюджету) в розмірі майже 9 млн грн.

"Ми налаштовані цю справу завершити протягом розумного терміну, до кінця року буде обвинувальний акт", - повідомив генпрокурор.

Нагадаємо, 13 вересня Національне антикорупційне бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримало депутата Київської міської ради і його ймовірного спільника за підозрою в привласненні землі в столиці.