ua en ru

НАБУ і САП затримали депутата Київради за підозрою в привласненні землі

НАБУ і САП затримали депутата Київради за підозрою в привласненні землі Фото: НАБУ (flickr.com/nab_uk)

Крім того, затриманий ймовірний спільник депутата

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) вчора, 13 вересня, затримало депутата Київської міської ради і його йомовірного спільника за підозрою в привласненні землі в столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

"За версією слідства, затриманий в 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3 500 000 грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, посаду секретаря постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування в ті роки обіймав Сергій Кримчак.

На думку детективів НАБУ, суть схеми полягала в тому, що чиновник з допомогою родича заволодів земельними ділянками в Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував отримані злочинним шляхом ділянки, внісши їх у статутний фонд, заснований вірогідним спільником.

Зараз детективи НАБУ і прокурори САП здійснюють необхідні слідчі дії з метою отримання додаткових доказів, встановлення інших можливих учасників корупційної схеми, а також викриття інших епізодів незаконного заволодіння земельними ділянками в Києві. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ почали у вересні 2016 року.

НАБУ ТА САП ЗАТРИМАЛИ ДЕПУТАТА КИЇВРАДИ ТА ЙОГО ЙМОВІРНОГО СПІЛЬНИКА ЗА ПІДОЗРОЮ У ПРИВЛАСНЕННІ ЗЕМЛІ В СТОЛИЦІ 13 вере...

Опубліковано НАБУ 13 вересня 2017 р.

Нагадаємо, вчора в Києві та Київській області пройшли обшуки, пов'язані з діяльністю "податкових майданчиків".