ua en ru

У Запорізькій області ліквідували конвертцентр із обігом у 200 млн гривень

У Запорізькій області ліквідували конвертцентр із обігом у 200 млн гривень Фото: Спецпідрозділ "Фантом" ДФС України (facebook.com/sfs.fantom)

Злочинне угруповання надавало послуги з мінімізації сплати податків

У Запорізькій області ліквідували конвертаційний центр, діяльність якого поширювалась на територію регіону, а також на територію міст Харкова, Києва, Дніпра, Одеси та Миколаєва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ ДФС у Запорізькій області.

Так, було викрито злочинне угруповання, члени якого надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації сплати податків шляхом переводу безготівкових коштів в готівку, безпідставного формування ПДВ та подальшої легалізації грошових коштів.

Як зазначається, для прикриття фігуранти зареєстрували на підконтрольних осіб низку фіктивних підприємств. На рахунки цих компаній підприємства перераховували безготівкові кошти, після чого вони конвертувались за допомогою чекових книжок у готівку та повертались вигодонабувачам за винятком 12-14%, які слугували грошовою винагородою.

"Упродовж 2016-2018 років загальний обіг проконвертованих коштів склав близько 200 млн. грн. На підставі ухвал суду проведено 14 обшуків в тіньовому офісному приміщенні центру, за адресами проживання учасників "конверту" та в їх автомобілях", - йдеться в повідомленні.

У Запорізькій області ліквідували конвертцентр із обігом у 200 млн гривеньУ Запорізькій області ліквідували конвертцентр із обігом у 200 млн гривень

Фото: припинено діяльність конвертаційного центру

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві було припинено діяльність "конвертаційного центру" з обігом 700 млн гривень за 2016-2017 роки.