ua en ru

У Запоріжжі посадовці управління праці й соцзахисту привласнили гроші переселенців

У Запоріжжі посадовці управління праці й соцзахисту привласнили гроші переселенців Фото: Управління СБУ в Запорізькій області

Усього зловмисники встигли вивести з держбюджету приблизно 12 мільйонів гривень

У Запоріжжі Служба безпеки України викрила трьох посадовців управління праці та соціального захисту населення одного з районів обласного центру, які систематично виводили бюджетні кошти, виділені державою на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що зловмисники оформлювали пакет документів для проведення виплат особам, які насправді не мали права на їхнє отримання.

"Потім за домовленістю з керівництвом однієї з банківських установ оформлювали банківські картки, куди безпідставно зараховували бюджетні (соціальні та пенсійні) виплати, які згодом переводили у готівку та вивозили до тимчасово окупованих територій. Усього зловмисники встигли вивести з держбюджету приблизно 12 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, у грудні 2016 року оперативники спецслужби затримали двох організаторів оборудки під час перевезення на тимчасово окуповані території понад 100 тис. гривень, отриманих у банківських установах Запоріжжя.

Усім членам злочинної організації оголошено про підозру за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 258-3 (створення терористичної організації), ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала жителів Кривого Рогу та Кам'янського Дніпропетровської області, які здійснювали антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.