ua en ru

СБУ затримала двох українців, завербованих спецслужбами РФ

СБУ затримала двох українців, завербованих спецслужбами РФ Фото: СБУ

Злочинці адміністрували 12 груп в соцмережах з антиурядовою пропагандою

Служба безпеки України затримала жителів Кривого Рогу та Кам'янського Дніпропетровської області, які здійснювали антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"З 2014 року 52-річна жінка та 45-річний чоловік були активними учасниками антиукраїнських груп в Інтернеті, а в 2016 році їх завербували представники спецслужб РФ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, виконуючи завдання своїх кураторів, зловмисники створили та адміністрували 12 груп у соціальних мережах, де поширювали пропагандистські матеріали, спрямовані на дискредитацію державної влади в Україні, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і заклики до входження південно-східних областей України до складу Росії

СБУ затримала двох українців, завербованих спецслужбами РФФото: СБУ затримала агентів спецслужб РФ

Співробітники СБУ з'ясували, що поплічникам терористів також ставили завдання збирати дані про розташування військових формувань та відомості про співробітників правоохоронних органів України. Оперативники вилучили під час обшуку у зловмисників комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський телеканал "Дощ" запідозрили грубої антиукраиснкой маніпуляції, пов'язаної з визнанням "паспортів" терористичних угруповань "ЛДНР".