ua en ru

У Запоріжжі заарештовано розвідницю терористів ДНР

У Запоріжжі заарештовано розвідницю терористів ДНР Фото: бойовики ДНР

27-річна мешканка Сніжного очолювала розвідпідрозділи різних терористичних груп

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя за клопотанням облпрокуратури і слідчого УСБУ в області заарештував розвідницю терористичної організації "Донецька народна республіка", повідомили у прес-службі прокуратури Запорізької обл.

Встановлено, що із жовтня минулого по квітень цього року 27-річна мешканка м Сніжне Донецької області очолювала розвідувальні підрозділи різних терористичних груп, у тому числі "Оплот".

"Зловмисниця здійснювала збір інформації про кількість, дислокації та рух бойових підрозділів Збройних сил України на території Донецької, Харківської та Запорізької областей. Метою такої діяльності було здійснення терактів і координація артилерійських ударів з важкого озброєння", - йдеться в повідомленні.

Розвідницю затримали 3 червня на території Бердянського району Запорізької області. На наступний день їй було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч.1 ст.258-3 КК України).

Зараз облуправління СБУ проводить досудове розслідування, процесуальне керівництво в якому здійснює прокуратура.

Нагадаємо, станом на середину травня, в Донецькій обл. за час проведення АТО було заарештовано 374 бойовики.

Раніше в Донецькій обл. заарештували пособницю бойовиків ДНР, мешканку одного із сіл Волновахського району, яка була працівником виправної колонії в окупованому терористами селищі.