ua en ru

Запаси антрациту на складах ТЕС з початку квітня скоротилися на 10,3%

Запаси антрациту на складах ТЕС з початку квітня скоротилися на 10,3% Фото: запаси антрациту на складах ТЕС з початку квітня скоротилися на 10,3%

Запаси антрацитного вугілля на складах ТЕС скоротилися з 472,5 тис. тонн 31 березня до 424 тис. тонн 5 квітня

Запаси антрацитного вугілля на складах ТЕС скоротилися з 472,5 тис. тонн 31 березня до 424 тис. тонн 5 квітня, тобто на 10,3 %. Про це повідомляється у звіті на сайті Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

Згідно з графіком, затвердженим Міненерго, норма накопичення антрацитного вугілля станом на 5 квітня має становити 529,6 тис. тонн, тобто на 20% більше, ніж фактично є.

У відповідності з графіком, норма накопичення антрацитного вугілля на 1 травня складе 472,5 тис. тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір імпортувати 2,5-3 млн тонн антрациту зі Сполучених Штатів Америки. Про це РБК-Україна повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

Голова Міненерговугілля наголосив, що відправив у Державний департамент США лист про допомогу з антрацитовою групою. "Намір (імпортувати, - ред.). Зараз ми отримали інформацію, що з Америки можемо поставити близько 2,5-3 млн тонн вугілля. Я саме відправив в Держдеп лист про допомогу з антрацитною групою", - підкреслив він.