ua en ru

Західні країни наполягають, що Росія не має права вводити війська в Україну, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що всі міжнародні організації та Західні країни наполягають, що Росія не має права на військову операцію на території України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що всі міжнародні організації та Західні країни наполягають, що Росія не має права на військову операцію на території України. Про це Яценюк заявив на брифінгу в Верховній Раді Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вирішуємо цю кризу на даному етапі політичними і дипломатичними шляхами, задіяні всі інструменти. Протягом останньої доби я особисто мав декілька розмов з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, віце-президентом США Джо Байденом, Головою Єврокомісії Баррозу, президентом ЄС ван Ромпеєм, з низками міністрів закордонних справ, в тому числі вчора, був міністр закордонних справ Туреччини, а Туреччина є надважливою країною в Чорному морі. Всі країни не просто висловлюють стурбованість, але зробили жорсткі заяви і оцінки дій РФ на території України", - заявив Яценюк.

"Ми далі продовжуємо підключати всі міжнародні організації, починаючи з ООН і закінчуючи ОБСЄ, Радою Європи, НАТО, міністрами закордонних справ ЄС, міністром закордонних справ Канади. Всі західні країни висловили одну єдину позицію: Росія не має права на військову операцію на території України", - підкреслив Яценюк.