ua en ru

На заході України оголосили загрозу затоплення доріг

На заході України оголосили загрозу затоплення доріг Ілюстративне фото (dsns.gov.ua)

Також зберігається загроза підтоплень населених пунктів

Погода на заході України 28 травня буде сприяти затоплення доріг і населених пунктів. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що сьогодні продовжиться підвищення рівнів води на ділянці Західного Бугу Кам'янка-Бузька-Литовеж на 0,1-0,3 м над поточними рівнями, з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь.

Крім того, 28 травня на річках басейну Прип'яті на 0,2-0,8 м над рівнями станом на 08:00 24 травня з подальшим затопленням заплав, сільськогосподарських угідь та господарських споруд. Можливе затоплення доріг місцевого значення, господарських об'єктів і сільськогосподарських угідь в ряді сіл Любешівського та Маневицького районів Волинської області, а також Сарненського району Рівненської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 травня у західній частині пройдуть дощі з грозами, на решті території переважно без опадів. За даними синоптиків, у четвер і п'ятницю, 30-31 травня, до України знову повернуться дощі. До кінця тижня на заході країни очікується похолодання, а з наступного понеділка, 3 червня, воно пошириться на більшість областей.