ua en ru

Заступника начальника Львівської митниці затримали за спробу хабара в 40 тис. доларів

Заступника начальника Львівської митниці затримали за спробу хабара в 40 тис. доларів Фото: заступника начальника Львівської митниці затримано на спробі хабара

Митник домагався закриття проти нього справи про хабарництво

Слідчі військової прокуратури Західного регіону України спільно з Нацполіцією ввечері у п’ятницю, 17 березня, затримали заступника начальника Львівської митниці ДФС України Володимира Шокала за спробу хабара 40 тис. доларів військовому прокурору Львівського гарнізону Владиславу Савинцю. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко у Facebook.

"Задокументовано факт надання військовому прокурору Львівського гарнізону майору юстиції Савинцю В. В. неправомірної вигоди у розмірі 40 тис. доларів США заступником начальника Львівської митниці ДФС України Шокалом В. С.", - написав глава ГПУ.

Луценко зазначив, що затриманий намагався дати хабара за непритягнення його до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження за виявленими фактами щомісячних зборів ним хабарів від підлеглих за сприяння в просуванні по службі та переміщення контрабанди через державний кордон фізичними та юридичними особами.

Генпрокурор додав, що гроші передавали у тубусі з-під ірландського віскі, їх виявлено і вилучено у повному обсязі під час проведення огляду місця події.

Святий Патрик проти українського митника- хабарника. Годину назад, 17.03.2017 слідчі військової прокуратури Західного ...

Опубліковано Юрієм Луценком 17 березень 2017 р.

Нагадаємо, 17 березня, оперативники Національної поліції зі слідчими Генеральної прокуратури України в Луцьку затримали начальника одного з управлінь Волинської обласної спілки споживчих товариств на хабарі в 675 тисяч гривень.