ua en ru

Заступник міністра юстиції Великобританії вважає, що вихід з ЄС спростить боротьбу з тероризмом

Заступник міністра юстиції Великобританії вважає, що вихід з ЄС спростить боротьбу з тероризмом Фото: заступник міністра юстиції Сполученого Королівства по правам людини і громадянським свободам Домінік Рааб

За словами Домініка Раабе, центральним пунктом дискусії про вихід з ЄС є подальша можливість більш ретельного контролю за міграційними потоками

Можливий вихід Великобританії з ЄС за підсумками майбутнього цього літа референдуму може позитивно позначитися на безпеці країни і сприяти більш ефективній боротьбі з тероризмом. Про це заявив заступник міністра юстиції Сполученого Королівства по правам людини і громадянським свободам Домінік Рааб, передає ТАСС.

За його словами, центральним пунктом дискусії про вихід з ЄС є подальша можливість більш ретельного контролю за міграційними потоками на британських межах.


"Неможливо заперечувати, що повернення контролю над нашими кордонами стане цінним інструментом для захисту Сполученого Королівства від майбутніх нападів терористів", - йдеться в тексті промови Раабе.

"Зараз же ми продовжуємо імпортувати ризики для безпеки країни, постійно підсилюючи тиск на наявні можливості спецслужб", - цитує документ The Daily Mail.

Погляди міністра-консерватора знаходяться в прямому протиріччі з його партійним шефом Девідом Кемероном. Останній стверджує, що для Великобританії безпечніше залишатися в складі ЄС, оскільки тільки в цьому випадку можна зберегти напрацьовану роками співпрацю з силовими відомствами інших європейських країн.

Нагадаємо, через референдум в Британії саміт ЄС можуть перенести.